Taal is een bijzonder fenomeen. Via taal kom je in contact met anderen, maak je vrienden of vijanden, uit je jouw gevoelens of agressie, draag je kennis over, maak je jezelf kennis eigen of maak je anderen deelgenoot van jouw verbeeldingskracht. Taal is ook een machts- of beïnvloedingsinstrument of een verdelingsinstrument voor maatschappelijke prestaties of status. Maar taal zorgt bovenal ook voor verbinding of verbondenheid met anderen, draagt bij aan de vorming van ieders culturele identiteit en speelt een rol in de overdracht van waarden binnen groepen. Ook binnen groepen die relatief klein van omvang zijn en in hun eigen taal communiceren. We kunnen hier denken aan bijvoorbeeld het Sranantongo, Sarnámi, Papiaments, verschillende inheemse talen, het Aramees (een van de oudste talen en de taal die Jezus sprak), Afrikaanse talen en dialecten in verschillende landen.
Kortom, reden te meer voor de WCACN om het verschijnsel taal en de functie die zij heeft wat scherper in beeld te krijgen en hieraan aandacht te besteden in een bijeenkomst. Voor deze bijeenkomst is een speciale vriend van onze werkgroep uit Curaçao uitgenodigd als gastspreker: Mw. Hilda De Windt-Ayoubi. Vanaf de oprichting van de WCACN in juni 2015 was zij zeer enthousiast over dit initiatief. Ze voelt zich erg betrokken bij de WCACN en volgt alle lezingen of activiteiten van onze werkgroep van afstand vanuit Curaçao.
Hilda is schrijfster, dichteres, columniste, kunstenares en hispaniste. Ze komt mede door middel van haar gedichten op voor kleine onderdrukte groepen overal ter wereld. Ook wat hun cultuur of taal betreft. In haar gedichten zien wij verschillende thema’s terug o.a. over het kind, het milieu, de liefde en spiritualiteit. Onze werkgroep is zeer verheugd om haar als gastspreker op de bijeenkomst van 25 maart a.s. te hebben. Meer over haar en de andere spreker vooraf kunt u in deze pdf lezen.
Laat een reactie achter