Wat kunnen onderzoekers, schrijfdocenten, schrijvers en literair erfgoedbeheerders van elkaar leren? Hoe gaan we om met digitaal tot stand gekomen literatuur en de sporen van dit schrijfproces? Kunnen inzichten in het schrijfprocs een verrijking zijn voor schrijfeducatie? Hoe gaan schrijvers van nu te werk?
In het onderzoeksproject Track Changes (NWO) zijn de schrijfprocessen vastgelegd van een aantal Vlaamse en Nederlandse auteurs met behulp van toetsaanslagregistratie. Op dit symposium brengen we erfgoed, schrijvers en schrijfdocenten samen met onderzoekers om ervaringen uit te wisselen.
Het symposium zal plaatsvinden in het Trippenhuis te Amsterdam, maar is ook online bij te wonen. Inschrijven kan tot en met 18 april (voor fysieke aanwezigheid), en tot 27 april voor online bijwoning.
Programma
Digitaal Literair erfgoed – Paneldiscussie over het ontsluiten en presenteren van born-digital materiaal, met vertegenwoordigers van het Letterenhuis, Literatuurmuseum, en de Koninklijke Bibliotheek.
Auteursverhalen – Interviews met Jente Postuma, Jens Meijen en Gie Bogaert over hun schrijfproces, moderator is Roos van Rijswijk
Creatief schrijven eductie – Wat is de waarde van (inzicht in) het schrijfproces in de schrijfles? Met schrijfdocenten/onderzoekers Runa De Moudt-Svetlikova, Anouk ten Peze en dr Nina Vermeulen
Demo & Workshop: werken met een keystroke logger – Digitale schrijfprocessen tot in detail vastleggen kan met onze gratis software Inputlog. Door een keystroke logger te gebruiken kun je meer inzicht in het schrijfproces krijgen, en archivering van procesmateriaal vergemakkelijken.
Aanmelden kan via: https://trackchanges.survey.clariah.nl/index.php/237663?lang=nl
Het symposium wordt georganiseerd door het Huygensinstituut ism de Universiteit Antwerpen.
Laat een reactie achter