
Op 16 juni vindt in de Theaterzaal van de Bibliotheek aan het Neude de tweede aflevering plaats van BAZAROW.LIVE*. Te gast tijdens deze tweede editie van dit maandelijkse boekenprogramma zijn Marijn O’Hanlon en Ted van Lieshout. In de rubriek ‘De kwestie’ staat de vraag centraal: welke pijn gaat er schuil achter de bekentenisliteratuur van de schrijvers van de millennialgeneratie.
BAZAROW.LIVE in bieb Neude
- is een live programma over boeken
- ontvangt schrijvers van Nederlandstalige fictie en non-fictie
- praat met deskundigen over vertaalde fictie en non-fictie
- kaart kwesties in aan die spelen in het boekenvak
- geeft boekentips
wordt gemaakt door Roeland Dobbelaer – hoofdredacteur van Bazarow.com – en Liliane Waanders – (literair) journalist, programmamaker en hoofdredacteur van Hanta.
Leven op het Drentse platteland
In 2018 streek Marijn O’Hanlon samen met haar man Redmond neer in een boerderijtje op het Drentse platteland. In Een jaar in de tuin van White Stork Farmhouse doet zij verslag van de manier waarop de natuur rondom het huis zich manifesteert. Haar man, die als bioloog natuurlijk een professionele kijk op de flora en fauna heeft, en het ooievaarsechtpaar dat nestelt op het dank van hun huis spelen een belangrijke rol in de dagboekaantekeningen die zij maakte.
Marijn O’Hanlon (1959) werd geboren in Amsterdam en doorliep de Rietveld Academie en een aantal jaar Conservatorium. Ze schreef en trad op met eigen werk, vooral met de band Ma Rain.
Roeland Dobbelaer gaat met haar in gesprek.
Een kind heeft ook rechten
Beitelaar is na Mijn meneer en Schuldig kind de derde roman van Ted van Lieshout waarin hij zijn kijk op pedofilie onderzoekt. De roman bevat de getuigenverklaring – in drievoud – van de vijftienjarige Antonij die samen met Leo, de man die hij betrapte op het beitelen van letters in een grafsteen, lastig gevallen wordt door pedojagers. Hij legt uit wat er in zijn ogen die middag (niet) is gebeurd, maar maakt bovenal een statement: hij verzet zich tegen volwassenen die oordelen vanuit hun eigen optiek, zonder aandacht te hebben voor de ruimte die een kind gegund moet worden.
Liliane Waanders praat met schrijver, dichter, beeldend kunstenaar Ted van Lieshout.
De kwestie en de tips
Tijdens het programma wordt er ook een kwestie die speelt in het boekenvak aangekaart. Dit keer gaat het over de bekentenisliteratuur die wordt geschreven door de auteurs van de millennialgeneratie. Waarin wijkt hun autofictie af van die van vorige generatie en welke pijn gaat er schuil achter hun verhalen.
Een boekenprogramma kan niet zonder leestips. Dus ook BAZAROW.LIVE niet. De programmamakers doen hierbij een beroep op het publiek en de bibliotheek zorgt voor het verspreiden van de titels die volgens programmamakers en publiek niet ongelezen kunnen blijven.
Voor informatie over het programma en kaartjes: https://www.bibliotheekutrecht.nl/agenda/volwassenen/alle-activiteiten-volwassenen/bazarrow-live-160622.html
*Het programma is vernoemd naar Bazarow, de nihilist en student geneeskunde uit Vaders en zonen van Ivan Toergenjew.
Laat een reactie achter