Het is zomer en dan schrijven onderzoekers projecten voor NWO. Maar van NWO mag je je resultaten in alle talen ter wereld opschrijven, alleen liever niet in het Nederlands!
(Bekijk deze video op YouTube.)
Delen:
- Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Telegram (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
Gerelateerd

Leve NWO!
Door Marc van Oostendorp Lang leve NWO, de Nederlandse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek. Althans, lang leve alle mensen die er werken. Let maar eens op: waar academici ook allemaal over klagen – en ze klagen over heel veel heel uiteenlopende zaken, van de kwaliteit van de koffie in de kantine, via…
In "Artikel"

NWO: Wees kort door de bocht!
Door Marc van Oostendorp Wiens brood men eet, diens woord legt men op een goudschaaltje. Omdat de Nederlandse organisatie voor wetenschappelijke onderzoek NWO zo'n beetje de enige bron is waar een onderzoeker die geen banden heeft met de farmaceutische industrie geld kan krijgen voor zijn onderzoek, en omdat de competitie bloedig…
In "Artikel"

NWO promotiebeurs Jacques Koppenol
Jacques Koppenol heeft bij NWO een Promotiebeurs Leraren in de wacht gesleept voor het onderzoeksproject “Erasmus motivator: de Gesprekken als pedagogisch-didactisch instrument“.
In "Neerlandistiek voor de klas"
Ja, zo kom je er inderdaad niet als je je (eigen) taal aandacht, glans, bekendheid of gewicht wil geven of – anders gezegd – wil promoten in de wijde wereld. Men moet geen ‘commercieel’ genie zijn om dat te beseffen. Een taal is geen merk van waspoeder, het is het waspoeder zelf. Als taalgeleerden het waspoeder ‘Nederlands’ met succes aan de man/vrouw willen brengen dan zullen ze dat dus het best concreet met het waspoeder zelf doen, door er concreet de (taal)was mee te doen en te demonstreren, d.w. z. door Nederlands te spreken en uiteraard vooral ook door in het Nederlands te schrijven. De Engelstalige wereld en vele andere -talige werelden hebben dat al véél langer begrepen. Alleen de Nederlandstalige wereld en in het bijzonder de (meeste) Nederlandstalige taalgeleerden blijkbaar (nog) niet. De ‘managers’ van de Nederlandse universiteiten al helemaal niet, die denken blijkbaar enkel nog in termen van merk van waspoeder.
Maar als ik u beluister – en dat doe ik met plezier – dan breekt er toch wat weldoend licht door, geeft mij dat een sprankeltje hoop op een verandering ten goede….. voor het Nederlands, voor mijn moedertaal!