Breuken en bruggen. Moderne Nederlandse literatuur / Hedendaagse perspectieven, red. Lars Bernaerts, Carl de Strycker en Bart Vervaeck.
Zopas verscheen bij Academia Press het tweede deel uit de SEL-reeks: Breuken en bruggen. Moderne Nederlandse literatuur / Hedendaagse perspectieven. De literatuurgeschiedenis leert ons dat in de negentiende- en twintigste-eeuwse Nederlandstalige literatuur de ene vernieuwingstendens de andere opvolgt. Breuken en bruggen maakt deze literaire dynamiek tastbaar en inzichtelijk, maar nuanceert de vernieuwing ook door de aandacht voor continuïteit en traditie. Op drie domeinen laat dit boek zien hoe de moderne Nederlandse literatuur op dit moment bestudeerd wordt: op het vlak van de literaire teksten, de theoretische literatuurstudie, en tot slot de relaties tussen literatuur en andere kunsten, media en discoursen.
De bundel bevat teksten van Elke Brems, Anne van Buul, Thomas Crombez en Ciska Hoet, Dorian Cumps, Els van Damme, Gillis J. Dorleijn, Herman van der Heide, Odile Heynders, Jos Joosten, Mary Kemperink, Esther Op de Beek, Mathijs Sanders en Tom Sintobin, Steven Stroobants, Hans Vandevoorde, Pieter Verstraeten, Sven Vitse.
Het Studiecentrum voor Experimentele Literatuur (SEL) is een VUB-UGent-onderzoekscentrum dat zich bezighoudt met de experimentele traditie in de Nederlandse literatuur sinds het einde van de negentiende eeuw tot op vandaag. Het wil onderzoek stimuleren en verrichten naar literatuur die bewust afwijkt van de gangbare conventies en op zoek gaat naar formele vernieuwing.
Te bestellen bij: Academia Press: ISBN: 9789038217314; kostprijs €25; 294 p.
http://www.academiapress.be/reeksen/studiecentrum-voor-experimentele-literatuur-sel.html
Volgende deel in de reeks:
3. Paul de Wispelaere, De moderne roman. Onder redactie van Bart Vervaeck.
Laat een reactie achter