(for English scroll down)
Beste lezers, Graag nodigen we u uit voor de Grote Taaldag 2023. Dit jaar vindt de dag plaats op vrijdag 3 februari 2023. Na twee online edities in 2021 en 2022 zal deze editie weer volledig op locatie doorgaan, en wel aan de Drift 21 en 25 in Utrecht. Het belooft weer een zeer gevarieerd programma te worden met meer dan 60 lezingen en het jaarlijkse Taalgala, met de uitreiking van de AVT/Anéla Dissertatieprijs en de LOT populariseringsprijs. De dag staat dit jaar in het teken van het thema ‘taal & inclusiviteit’. Hieraan wordt bijzondere aandacht besteed in de keynote-presentatie door Annemiek Hammer en Martine Coene. Het abstract van hun presentatie vindt u op de GTD-webpagina.
Aanmelding
Als u wilt deelnemen aan de GTD, dient u zich vooraf aan te melden via het inschrijfformulier (ook te bereiken via de website van de AVT). De kosten voor de gehele dag bedragen €25 voor senior AVT/Anéla-leden, €20 voor junior AVT/Anéla-leden (promovendi, studenten en werkzoekende taalkundigen) en €50 voor niet-leden. Hierbij inbegrepen zijn een lunch, koffie en thee, en een afsluitende borrel. In verband met de catering wordt u verzocht zich uiterlijk 26 januari 2023 aan te melden en vóór deze datum het inschrijfgeld over te maken (zie hiervoor de gegevens op het online inschrijfformulier).
Lokale baksels
Inclusiviteit betekent ook leren over elkaars culturen. Daarom hebben we voor deze editie van de Grote Taaldag een speciale vorm van uitwisseling bedacht. We nodigen alle deelnemers uit om hun eigen lokale cultuur te presenteren in de vorm van een lokaal “baksel”. Denk bijvoorbeeld aan een Bossche bol uit ‘s-Hertogenbosch, een roggeverdommeke uit Antwerpen of een Zeeuwse bolus uit Zeeland. Deze lokale specialiteiten kennen vaak prachtige verhalen over het ontstaan van de naam, veranderingen in bereidingswijze door de jaren heen en het belang van de baksels voor de lokale cultuur. Wij willen alle Grote Taaldagbezoekers uitnodigen om een eigen, lokaal baksel mee te nemen naar de Grote Taaldag op 3 februari a.s. zodat we van en over elkaars culturen kunnen proeven en leren tijdens de koffiepauze. Je mag je baksel zelf bakken, je lokale bakker om sponsoring vragen, of het baksel bij je lokale bakker aanschaffen. Doe jij mee? Stuur dan een e-mail naar gtd@uu.nl en geef aan wat je meeneemt en wat je van ons nodig hebt (bordjes, servetjes, vorkjes). Stuur ook uiterlijk 31 januari maximaal 1 A4tje met daarop de (lokale) naam van je baksel en een korte beschrijving. Wij zullen de beschrijvingen uitprinten en lamineren. Het lekkerste baksel met de mooiste beschrijving wint een lokale Utrechtse lekkernij. We hopen u te zien op 3 februari! Mocht u in de tussentijd vragen hebben: wij zijn bereikbaar op gtd@uu.nl.
Vriendelijke groet,
Het organisatieteam van de GTD ‘23
***
Dear readers,
We would like to invite you to the Dutch Annual Linguistics Day 2023. This year’s edition will be held on Friday 3 February. Following two online editions in 2021 and 2022, the DALD ‘23 will be entirely in person again, in Drift 21 and Drift 25 in Utrecht. It promises to be a varied programme with lectures, coffee moments, and the Language Gala, where as usual, the AVT/Anéla dissertation prize and the LOT popularization prize will be awarded. This year’s DALD is dedicated to the relationship between language and inclusion. Particular attention to this theme will be paid in the interesting keynote presentation by Annemiek Hammer and Martine Coene. You can find the abstract of their interactive presentation on the DALD webpage.
Registration
The registration fee is €25 for senior AVT/Anéla members, €20 for junior AVT/Anéla members (PhD students, MA students and unaffiliated linguists) and €50 for non-members. The fee includes lunch, coffee and tea, and drinks afterwards. You are kindly requested to register and pay the conference fee by bank transfer by 26 January 2023 at the latest. For registration, please use the online registration form, or go to the AVT website; payment details are provided on the registration form. Onsite payment is only possible in cash.
Local bakes
This year, we have a special focus on ‘Language & Inclusion’ during the DALD. Inclusiveness also means learning about each other’s cultures. Therefore, we have devised a special form of exchange. We invite all participants to present their own local culture in the form of a local “bake”. Think, for example, of a Bossche bol from ‘s-Hertogenbosch, a roggeverdommeke from Antwerp or a Zeeuwse bolus from Zeeland. These local specialities often have wonderful stories about the origin of the name, changes in preparation methods over the years and the importance of the baked goods for local culture. We would like to invite all visitors to bring their own, local baking to the DALD on 3 February, so that we can learn from and about each other’s cultures during the coffee breaks. You may bake your baking yourself, ask your local bakery for sponsorship, or purchase the baking from your local bakery. Would you like participate? Please send an email to Tessa (t.c.vancharldorp@uu.nl) indicating what you will bring and what you need from us (plates, napkins, forks). Also, send her a short description of your bake, including the (local) name (max 1 A4, no later than 31 January). We will print and laminate the descriptions. The best baking with the best description will win a local Utrecht delicacy. We look forward to seeing you at February 3! Should you have any questions, don’t hesitate to email us at gtd@uu.nl.
Best wishes,
The organisational team of the DALD ‘23
Laat een reactie achter